PEOPLE, PLANET, PROFIT

VERANDER DE WERELD EN BEGIN BIJ JEZELF.

People, Planet, Profit noemen we onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wil je precies weten hoe het zit? Lees dan hieronder verder.

Home People, planet, profit
people planet profit

PEOPLE, PLANET, PROFIT

Als drijvende kracht achter ’s werelds slimste klokzagenlijn leggen wij de lat natuurlijk hoog als het op ontwikkeling van innovatieve oplossingen aankomt. Dat de aandacht daarbij een stuk verder gaat dan alleen ons product blijkt wel uit onze missie. “Het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die de vakman fluitend naar zijn werk doet gaan.”

 

ProFit is een familiebedrijf

 

De mens speelt voor ons dus een hele belangrijke rol. Onze eigen mensen, de medewerkers van de vakhandel en natuurlijk al die professionals in bouw en constructie. Voor hen zijn we tenslotte iedere dag vol inspiratie bezig om het leven makkelijker te maken! Met oog voor de mens kun je natuurlijk niet om zijn leefomgeving heen. Hier geven we dan ook best een beetje aandacht aan. Zeg maar gerust een beetje veel. Altijd praktisch, met oog voor een goede balans en zonder concessies te doen aan onze productkwaliteit. We zijn tenslotte ProFit!

People

PEOPLE: “WELKOM BIJ DE FAMILIE”

Iedere ochtend maakt onze directeur Richard Boske een rondje. Dan loopt hij iedereen langs, geeft een hand en vraagt hoe het gaat. Die betrokkenheid kenmerkt onze handelswijze. ProFit is een familiebedrijf. Dat merk je aan alles.

Als collega’s zijn we één familie. Ook voor teamleden met een ‘rugzakje’ is gewoon plek. Daar doen wij niet zo ingewikkeld over. Ook niet over het inzetten van een sociale werkplaats. Op de juiste plek komt tenslotte ieders kwaliteit tot zijn recht. Het plezier dat wij en duizenden vakmensen aan ProFit beleven is hiervan toch het enige bewijs dat telt? Juist! Dit plezier is juist de brandstof achter onze tomeloze energie om samen met de vakhandel bijna dagelijks demonstraties te verzorgen. Ook doen we er alles aan om vragen direct te beantwoorden. Als het nodig is komen we een probleem bij de vakman ter plekke te beoordelen. Dit levert na een lange autorit soms spontaan een balletje gehakt op, mooi meegenomen toch?

Tenslotte vergeten we nooit waar we het voor doen. De vakman die iedere dag tegen situaties aanloopt, die weer net even anders zijn. Andere materialen, andere ondergronden, andere toepassingen. Elke keer opnieuw inschatten hoe de klus aan te pakken, ga er maar aan staan. En sta je dan op een bouwbeurs en krijg je van een vakman te horen dat we echt iets veranderd hebben in zijn leven, dan kijken we elkaar glimlachend aan en zijn we stiekem best een beetje trots.

People, planet, profit

PLANET: “VERANDER DE WERELD EN BEGIN BIJ JEZELF”

Natuurlijk gaan we als oer-Hollands familiebedrijf niet de hele wereld redden, maar we zijn ons wel degelijk van onze impact bewust. Door het uitgekiende ontwerp hebben onze klokzagen een lange levensduur. Zo gaat de Multi Purpose tot wel 10x keer langer mee. Laatst riep iemand tijdens een demo: “die heb ik vier jaar geleden al bij jullie gekocht en er is er nog geen één versleten…het is gewoon een super product”. Kijk dat doen we commercieel gezien dan weer minder handig. Maar laten we het niet mooier maken dan het is: de gereedschapsindustrie heeft nu eenmaal invloed op het milieu. Wij moeten dus heel kritisch zijn om onze voetafdruk tot het minimum te beperken. Kritisch op ons productieproces, gebruik van grondstoffen, energie en transport.

Zo wordt in de productie van ons Click & Drill®-systeem gewerkt met zonnecollectoren die in de energiebehoefte voorzien. De koelemulsie uit de machines wordt gefilterd voor hergebruik en ook gescheiden van de spanen zodat deze gerecycled kunnen worden. In onze volledige productie wordt trouwens met gerecycled materiaal gewerkt en wordt restmateriaal volledig hergebruikt. Ook op logistiek gebied dagen we onszelf uit. Zo is het transportvolume van ons afval al met 50% teruggebracht en liggen we op koers om ons logistieke centrum in Almere in 2022 energie neutraal te hebben. Alle verlichting is voorzien van ledlampen en onze wereldwijd resterende CO2 uitstoot, compenseren we volledig. Gaan we hierin ver? Dat mag iedereen zelf beoordelen. Wij blijven in ieder geval continue op zoek naar nieuwe ideeën en manieren om onze processen nog beter te maken.

PROFIT: BLIJVEN VERNIEUWEN

Als mensen tevreden zijn, dan hoor je ze niet. Het gevaar is dat je stilvalt. Daarom zullen we altijd het gesprek blijven aangaan met onze handelspartners en gebruikersgroep. Er is namelijk altijd ruimte voor verbetering. We blijven daarom op zoek gaan naar slimme nieuwe oplossingen die de vakman verder helpen, het productieproces kunnen verbeteren en het milieu sparen. Want alleen door in beweging te blijven en te vernieuwen blijven we gezond en fit. Voor onze winstgevendheid, voor de planeet en voor de mens.