Home Gaten zagen in hardhout

Gaten zagen in hardhout

Materialien_Gaten_zagen_hardhout

Wist je dat Azobe, Bankirai en Meranti onder de categorie ‘hardhout’ vallen? En dat bij al deze houtsoorten onze Multi Purpose klokzaag de beste keuze is? Gaten zagen in schuttingen, hekken, deuren, steigers, tuinmeubels, vloeren, beschoeiing en kozijnen. Het is allemaal geen enkel probleem voor onze Multi Purpose klokzaag. Wij adviseren bij hardhout dus nadrukkelijk om te kiezen voor hardmetalen en niet voor bimetalen tanden.

Over ProFit

ProFit is fabrikant van slimme klokzaagoplossingen. In 25 jaar tijd hebben wij ons ontwikkeld tot een toonaangevende internationale speler met activiteiten in meer dan 20 landen. Als uitvinder van de beroemde TCT-klokzaag met hardmetalen tanden, zijn wij de grondlegger van de meest revolutionaire en inmiddels meest gekopieerde klokzaag ter wereld. Wat niemand echter kan kopiëren, is het gepatenteerde snelwisselsyteem Click & Drill® en onze vele andere gepatenteerde oplossingen. Wij blijven als Innovatie Top 100-bedrijf voorloper in de markt met een 100% focus op gaten maken.

Welke ProFit producten zijn geschikt voor gaten maken in hardhout?

Gebruikerstips

Het is belangrijk om op een rustige wijze door hardhout te zagen en evenwichtig kracht te zetten op de klokzaag. Vergeet verder bij het zagen van diepe gaten in hardhout zeker niet om de klokzaag regelmatig even terug te halen. Zo kan er er geen wrijving ontstaan door het verspaande hout. En ook hier geldt, harder duwen is niet beter om sneller door het materiaal te komen. Met de gatenzaag voor hardhout van ProFit verwijder je de prop na het zagen heel eenvoudig door de klokzaag naar achteren te klikken. Wist je verder dat wij voor elk materiaal de juiste klokzaag hebben?

Het aantal gaten per gereedschap in diverse soorten hout

 

Multi Purpose Multi Purpose Long Bimetal Plus Bimetal Classic Speed Drill
MDF Meer dan 500 gaten Meer dan 150 gaten Ongeveer 20 tot 30 gaten Ongeveer 10 tot 20 gaten Ongeveer 20 tot 40 gaten
Multiplex Meer dan 500 gaten Meer dan 150 gaten Ongeveer 10 tot 20 gaten Ongeveer 5 tot 15 gaten Ongeveer 10 tot 30 gaten
Spaanplaat Meer dan 500 gaten Meer dan 150 gaten Minder dan 10 gaten Minder dan 5 gaten Ongeveer 5 tot 20 gaten
Hardhout Meer dan 500 gaten Meer dan 150 gaten Minder dan 10 gaten Minder dan 5 gaten Ongeveer 5 tot 20 gaten

Wij delen onze kennis graag

Kennis is kracht, daar geloven we bij ProFit stellig in. Bij het juiste gebruik van onze tools komt de ware magie tenslotte pas echt boven drijven. Kennis delen om jou zo goed mogelijk op weg te helpen, is daarom belangrijk voor ons. Heb je nog hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? Met onze configurator heb je direct productadvies op maat. Ook kun je natuurlijk altijd contact opnemen voor persoonlijk advies. Onze experts staan voor je klaar.

Direct productadvies