Home Gaten zagen in kunststof

Gaten zagen in kunststof

gaten_zagen_kunststof

Wil je gaten zagen in kunststof? Dan ben je bij ProFit aan het juiste adres. Wij zijn al jaren de drijvende kracht achter ’s werelds slimste klokzagenlijn. In dit artikel ontdek je welke ProFit producten het meest geschikt zijn voor het zagen van gaten in kunststof. Ook krijg je een aantal gebruikerstips.

Over ProFit

ProFit is fabrikant van slimme klokzaagoplossingen. In 25 jaar tijd hebben wij ons ontwikkeld tot een toonaangevende internationale speler met activiteiten in meer dan 20 landen. Als uitvinder van de beroemde TCT-klokzaag met hardmetalen tanden, zijn wij de grondlegger van de meest revolutionaire en inmiddels meest gekopieerde klokzaag ter wereld. Wat niemand echter kan kopiëren, is het gepatenteerde snelwisselsyteem Click & Drill® en onze vele andere gepatenteerde oplossingen. Wij blijven als Innovatie Top 100-bedrijf voorloper in de markt met een 100% focus op gaten maken.

Welke ProFit producten geschikt voor het maken van gaten in kunststof?

Wij adviseren hardmetalen tanden

Voor veruit de meeste kunststof materialen geldt dat een klokzaag met hardmetalen tanden de beste keuze is. Wij adviseren hier om niet te kiezen voor bimetaal klokzagen. Het aantal gaten dat je hier mee kan maken staat namelijk in geen verhouding tot de Multi Purpose. Bekijk de tabel op deze pagina voor een volledig overzicht van het aantal gaten per type klokzaag in diverse soorten kunststof.

Gebruikerstips

Als je gaten wilt zagen in kunststof, let er dan op dat je met een laag toerental zaagt. Zo verbrandt of smelt het materiaal niet. Het is belangrijk om op rustige wijze door het materiaal heen te zagen door evenwichtig kracht te zetten op de klokzaag. Harder duwen is niet beter om sneller door het materiaal heen te komen. Wist je verder dat wij voor elk materiaal de juiste klokzaag hebben?

Het aantal gaten per gereedschap in diverse soorten kunststof

 

Multi Purpose Multi Purpose Long Diamond Dry Bimetal Plus Bimetal Classic
Trespa Meer dan 100 gaten Meer dan 35 gaten Niet geschikt Ongeveer 2 tot 5 gaten Ongeveer 2 tot 5 gaten
HPL Meer dan 300 gaten Meer dan 100 gaten Niet geschikt Ongeveer 10 tot 20 gaten Ongeveer 5 tot 10 gaten
Polyester Meer dan 100 gaten Meer dan 50 gaten Niet geschikt Niet geschikt Niet geschikt
PVC Meer dan 200 gaten Meer dan 75 gaten Niet geschikt Ongeveer 10 tot 30 gaten Ongeveer 10 tot 20 gaten
Glasvezel Ongeveer 50 tot 100 gaten Ongeveer 25 tot 50 gaten Ongeveer 5 tot 10 gaten Niet geschikt Niet geschikt
Rubber Ongeveer 50 tot 100 gaten Ongeveer 25 tot 50 gaten Niet geschikt Niet geschikt Niet geschikt

Wij delen onze kennis graag

Kennis is kracht, daar geloven we bij ProFit stellig in. Bij het juiste gebruik van onze tools komt de ware magie tenslotte pas echt boven drijven. Kennis delen om jou zo goed mogelijk op weg te helpen, is daarom belangrijk voor ons. Heb je nog hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? Met onze configurator heb je direct productadvies op maat. Ook kun je natuurlijk altijd contact opnemen voor persoonlijk advies. Onze experts staan voor je klaar.

Direct productadvies