Home Hoe kan je het beste een bestaand gat vergroten?

Hoe kan je het beste een bestaand gat vergroten?

Materialien_Bestaand_gat_vergroten_1

Het vergroten van een bestaand gat is een klus die in de praktijk regelmatig voorkomt. Bijvoorbeeld wanneer in het kader van renovatiewerkzaamheden de riolering aangepast moet worden. Of misschien omdat het spotje in de keuken vergroot moet worden. In dit artikel lees je hoe je bestaande gaten eenvoudig kunt vergroten met het Click & Drill®-systeem.

Over ProFit

ProFit is fabrikant van slimme klokzaagoplossingen. In 25 jaar tijd hebben wij ons ontwikkeld tot een toonaangevende internationale speler met activiteiten in meer dan 20 landen. Als uitvinder van de beroemde TCT-klokzaag met hardmetalen tanden, zijn wij de grondlegger van de meest revolutionaire en inmiddels meest gekopieerde klokzaag ter wereld. Wat niemand echter kan kopiëren, is het gepatenteerde snelwisselsyteem Click & Drill® en onze vele andere gepatenteerde oplossingen. Wij blijven als Innovatie Top 100-bedrijf voorloper in de markt met een 100% focus op gaten maken.

Wat is het Click & Drill® systeem?

Het vergroten van bestaande gaten is geen probleem meer met het gepatenteerde Click & Drill®-systeem. Met de centreerboor en het hulpstuk voor gatvergroten is het centreren van de klokzaag met dit systeem zeer eenvoudig. Dat kunnen we niet van de oude systemen zeker niet zeggen! Zo kun je uiteenlopende werkzaamheden een stuk sneller en eenvoudiger uitvoeren.

Hulpstuk voor het vergroten van een gat

Het hulpstuk voor het vergroten van gaten is een essentieel item. Dit hulpstuk is nodig om de kleine diameter klokzaag te kunnen koppelen aan de grote diameter. Voor het koppelen van een kleine diameter klokzaag aan een grote diameter klokzaag is tot en met 30 mm is een kleine adapter nodig. Gebruik voor het koppelen van een diameter van meer dan 32 mm, een grote adapter.

Let op: Wil je een gat van minder dan 30 mm vergroten naar een gat van meer dan 32 mm? Dan heb je een DDHT vergrotingszeskant (centreerpen) met een grote én een kleine adapter nodig! Verder is het belangrijk om te weten dat het verschil tussen de kleine klokzaag en de grote klokzaag minimaal 8 mm zijn.

Drie stappen om eenvoudig een bestaand gat te vergroten

  1. Kies een kleine klokzaag met de maat van het bestaande gat. Zo kun je de klokzaag eenvoudig én goed centreren voor het vergroten van het gat.
  2. Gebruik het goede hulpstuk voor het vergroten van gaten. Let vooral op wanneer een bestaand gat van minder dan 30 mm moet worden vergroot naar meer dan 32 mm. Dan is een DDHT vergrotingszeskant vereist.
  3. Centreer met de kleinere klokzaag en schuif de grotere klokzaag op zijn plek voor het gatvergroten.

Wij delen onze kennis graag

Kennis is kracht, daar geloven we bij ProFit stellig in. Bij het juiste gebruik van onze tools komt de ware magie tenslotte pas echt boven drijven. Kennis delen om jou zo goed mogelijk op weg te helpen, is daarom belangrijk voor ons. Heb je nog hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? Met onze configurator heb je direct productadvies op maat. Ook kun je natuurlijk altijd contact opnemen voor persoonlijk advies. Onze experts staan voor je klaar.

Direct productadvies